27 Ocak 2008 Pazar

E-Okul ÖĞRETMENLER İÇİN KULLANICI GRUBU ve KULLANICI OLUŞTURMA

YÖNETECİ MODÜLÜ KULLANIMI e-okul ’da ÖĞRETMENLER İÇİN KULLANICI GRUBU ve KULLANICI OLUŞTURMA Giriş Ekranı: Modülle ilgili duyuruların yer aldığı bölümdür. Kullanıcı İşlemleri: Tanımlama Bilgileri: Yeni Kullanıcı Oluşturma ve Mevcut Kullanıcının Şifre vb. bilgilerini güncellemek içinkullanılır. Alt Kullanıcılar: Oluşturduğunuz tüm kullanıcıların listelendiği bölümdür.Güvenlik Grupları ve Grubun Yetkileri: Yeni kullanıcı grubu Oluşturmada kullanılır. Kullanıcıların sistemde hangi ekranlara(modül, sayfa vb.) hangiyetkilerle(ekle, sil, görüntüle, güncelle) müdahale edebileceğinin belirlendiği bölümdür.e-Okul Modülleri içerisinden “Yönetici Modülü” seçilir.http://e-okul.meb.gov.tr adresinden kurum yöneticisi, kurum koduve şifresiyle sisteme giriş yapar. Öğretmenlerin sistemde sınav notları vb. işlemler yapabilmesi için grup tanımlaması yapılmalıdır. 1-KULLANICI GRUBU OLUŞTURMA Yönetici Modülü --Güvenlik Grupları -- Açılan Gruplar menüsü seçilir. Grup Oluşturma: Üst menüden Yeni Kayıt düğmesine tıklanır. Adı: Grup adı yazılır. Tek kelime olması tercih edilir.Açıklama: Grup adı ile ilgili açıklama bilgisi Yazıldıktan sonra üst menüden, Kaydet düğmesine tıklanarak gelen soruya evet denilerek grup oluşturulur. Yetkilerin Verilmesi: Kaydetme işlemi sonrası oluşan grup karşımıza gelir. “Ekran YetkileriniDüzenlemek için tıklayınız” bağlantısına tıklayarak, yetkileri düzenleyebiliriz.(Not: Klasör simgesi Grubun Adını ve Açıklamasını değiştirmek için kullanılır. ) Kurum işlemleri Modülünün açılabilmesi için öncelikle “Notlar ve Duyurular” alt ekranınagörüntüleme yetkisi vermek gerekir.
--------------------------------------------------------------------------------
Page 2
Öğretmenler Not ve Sınav ve Proje tarihi girişleri için “Not işlemleri” ana ekranındaki “SınavTarihleri” ve “Gelişim Raporları” alt ekranlarına “güncelle, ekle, yazdır ve görüntüleme”yetkisi verilir. Silme yetkisi sadece kurum yöneticisinde olmalıdır, Diğer ekranlar kurumun genelini ilgilendirdiğinden başka yetki vermeyiniz. Verilen yetkilerdendoğacak her türlü iş ve işlemden kurum yöneticisi ve ilgili kullanıcı sorumludur.Grubun yetkilerini tanımlama işlemi tamamlandığında üstmenüden kaydet düğmesine tıklanır.
--------------------------------------------------------------------------------
Page 3
2-KULLANICILAR OLUŞTURMA Yeni Kullanıcı oluşturmak için Kullanıcı İşlemleri Tanımlama Bilgileri ekranına tıklanır. Şifre / şifre Onayı: Kullanıcıya verilecek şifrenin 68 karakter arası ve kolay tahminedilebilecek(abcdef, 123456, 19631963, FATSA, ORDU, kişinin adı, soyadı vb.) olmamasınadikkat ediniz.Grup Adı: hangi yetki grubuna dahiledecek isek onu seçiyoruz. TC Kimlik No kısıtlaması, sınıf öğretmeninin sadece kendi sınıfıylailgili değişiklikleri yapabilmesi, diğersınıflara müdahale edememesi içinMutlaka yapılmalıdır. KullanıcıTCKimlikNo,açılanhesabın imza karşılığıteslimedileceği kişiye aittir. Kullanıcı adı olarak TC Nolarınıvermek kullanıcının kullanıcı adlarınıunutmaması ve de ayırtedici olmasıiçin daha iyi olacaktır. NOT: Kullanıcı Adı ve Şifre tebliğ işlerini imza karşılığı vermeyi unutmayın. Şifreyi başkalarıylapaylaşmamayı, paylaştığında daha sonra değiştirmesi gerektiğini ve kendilerine ait kullanıcıadı ve şifreden doğacak problemlerin yükümlülüğünün kendilerine ait olduğunu unutmayın. Her kullanıcı e-okul sistemine girdiğinde Şifre Değişikliği bölümünden şifresini değiştirebilir. Kurumlar, kendi oluşturdukları kullanıcıların şifrelerini kullanıcı şifresini unuttuğunda kendilerideğiştirebilirler.(Yönetici Modülü--Kullanıcı işlemleri -- Alt kullanıcılardan ilgili kullanıcıya tıklamak suretiyle.) Fatsa Bilgi İşlem

Hiç yorum yok: